Welkom >
Waarom kies je voor Kiboekoe >
Mogelijkheden >
Pedagogisch beleid >
Visie >
Dagritme >
Binnen en Buiten >
Tarieven en Openingstijden >
Personeel >
Oudercommissie (OC) >
Informatie ouders >
Kwaliteit >
Contact >
Aanmelden >
 
GGD Inspectierapporten >
 
Kiboekoe
Duiselseweg 2b
5511 KP Knegsel
Mobiel Femke; 06-10479442
info@kiboekoe.nl
 
             


   
 
Waarom kies je voor Kiboekoe?

Kiboekoe heeft, doordat het op een boerenerf gevestigd is, een sterke band met het leven op en om de boerderij. Een boerderij is voor kinderen een plek waar veel te beleven is en waar ze veel ruimte hebben om buiten te spelen. In onze grote omheinde speeltuin kan naar hartenlust gespeeld worden.  

We gaan minimaal één keer per dag naar buiten. We trekken overalletjes en laarsjes aan en gaan naar de kalfjes om hen te aaien en voeren. Soms kunnen we zelfs getuigen zijn van de geboorte van een kalfje! Ook geven we brood en fruitrestjes aan ons varkentje ‘Pip’, onze walibi ‘Eddie’ en onze kippen. En als we daar toch zijn, kunnen we meteen kijken of de kippen eitjes gelegd hebben.   

Ons konijn Moses zit aan de directe speelweide van de jongere kinderen. Kinderen mogen helpen met het verzorgen van Moses. 
 
Door te observeren en contact te maken met dieren, door de dieren te verzorgen en te leiden, worden kinderen fysiek, mentaal en emotioneel in beweging gebracht. Bovendien leren kinderen zo spelenderwijs respect te hebben voor de natuur.  
Naast onze dieren hebben we ook een moestuin. Hier kunnen de kinderen hun eigen producten verbouwen en er natuurlijk lekker van snoepen! Lekker wroeten in de aarde terwijl ze ontdekken waar de sla of aardbeien vandaan komt.  
En dan hebben we natuurlijk nog het grote voordeel van de weilanden! We trekken er opuit met de bolderkar en spelen verstoppertje in het hoge gras, bouwen hutten van het gemaaide gras, lopen door een maisdoolhof, rooien aardappels en nog zoveel meer wat de natuur ons te bieden heeft! 

Het buiten genieten is niet enkel voor de oudere kinderen. Ook baby’s kunnen genieten van de buitenlucht. Ze kunnen na overleg zelfs buiten slapen in speciale buitenbedjes of gaan in de bolderkar lekker mee op pad! Voor hun hebben we regenpakjes dus ze kunnen lekker door het gras kruipen. 

Mocht het weer het nou echt niet toe laten om buiten te spelen (denk aan hagel of hele hete zon) dan hebben we ook in de stal een mooie speelplek. Bij de kalfjes is er een zandbak en er staan fietsjes zodat kinderen toch hun energie kwijt raken en een frisse neus kunnen halen! 

Kinderen mogen hier dan ook vies worden. Ze krijgen met regelmaat een overall en laarzen aan, maar het kan niet altijd voorkomen worden dat kinderen vies worden. We willen echter niet dat ze zich belemmerd voelen in hun bewegingsvrijheid en daarom vinden we het prettig als kinderen niet hun beste kleding aanhebben.      

Eens per jaar hebben we een modderweek. Ouders worden hier tijdig van op de hoogte gebracht zodat zij kunnen zorgen voor oude kleding. Modderdag/week is een nationale dag die opgericht is om kinderen te laten ontdekken wat modder is en hoe je er mee kunt spelen.  In onze huidige samenleving gebeurt het ontdekken van de wereld steeds vaker virtueel: via televisie, computergames, tablets en smartphones.
(zie www.modderdag.nl)

En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Het is leerzaam en leuk!


 

meer foto's >>
 
 

       
naar de website www.agrarischekinderopvang.nl/ naar de website http://www.agrarischekinderopvang.nl/